Столтенберг: Само Украјинци могу да одлучују о условима преговора са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 16:13

Столтенберг: Само Украјинци могу да одлучују о условима преговора са Русијом

На Украјини је да одлучи о условима за преговоре са Русијом, изјавио је данас генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг. Фото: Танјуг/Felix Hoerhager/dpa via AP „Украјинци, и само Украјинци, могу да одлуче када су се стекли услови за преговоре и ко може да одлучи за преговарачким столом шта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прихватљиво решење“, рекао је Столтенберг, јавио је Ројтерс, а пренео британски лист „Гардијан“.
Говорећи на конференцији у норвешком граду Арендалу, он је додао да је улога НАТО да подржи Украјину.
Његова изјава је уследила након коментара његовог шефа кабинета Стијана Џенсена да би Украјина могла да постане чланица Алијансе у замену за уступање дела територије Русији као дела споразума о окончању рата.
Јенсен је касније рекао да жали због свог коментара.
„Његова (Јенсенова) порука и моја главна порука и главна порука НАТО, је, прво, да је политика НАТО непромењена – ми подржавамо Украјину“, рекао је Столтенберг.
НАТО је на свом прошломесечном самиту навео да ће упутити позив Украјини да се придружи војном савезу када се „чланице сложе и испуне услови“ и да та земља има право да изабере сопствени пут независно од Русије.
Španija: Katalonski separatisti podržali socijalistu za predsednika parlamenta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг: Само Украјинци могу да одлучују о условима преговора са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.