Овај програм може оштетити бубањ и скратити век трајања веш машине! Не користите га често!

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 16:01

Овај програм може оштетити бубањ и скратити век трајања веш машине! Не користите га често!

Када је у питању веш, један програм на који се многи ослањају је циклус брзог прања. Међутим, може оштетити бубањ и скратити век трајања овог кућног апарата. Фото: Pixabay/ErikaWittlieb Свака машина за прање веша нуди ову поставку, а најновији модели машина за прање веша ће понудити више >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << опција за брзо прање, тако да је можете додатно прилагодити.
Међутим, зашто није добро да стално користите циклус брзог прања? Иако је брз, практичан и троши мање енергије у односу на пуни циклус, у стварности то није тако једноставно. Чињеница је да постоји време и место за подешавање брзог прања. И то дефинитивно није циклус на који бисте се требали ослонити.
Како поставка за брзо прање троши мање воде и времена, њен капацитет је много мањи од стандардног циклуса. Тако да га заиста не би требало користити за недељну количину веша. Ако се препуни, резултати ће бити мање чист веш, али истовремено може оштетити бубањ. Временом то може смањити функционалност машине, али и скратити њен век трајања.
Циклус брзог прања се такође неће вртети тако дуго, што значи да ће свака тешка одећа задржати више воде него што сте навикли. Можда ћете морати да покренете посебан циклус центрифуге да бисте испразнили воду.
Брзо прање није идеално ако имате посла са тврдокорним мрљама.
То није циклус који користите ако перете одећу за бебе или желите да дезинфикујете постељину.
Поставка брзог прања генерално не може да пере на температури изнад 40 степени Целзијуса, тако да неће убити клице или вирусе.
Verujete da je Zemlja ravna ploča? – Šta to govori o vama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Овај програм може оштетити бубањ и скратити век трајања веш машине! Не користите га често! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.