Артета: Морамо да водимо рачуна о играчима, имају захтеван распоред утакмица

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 16:00

Артета: Морамо да водимо рачуна о играчима, имају захтеван распоред утакмица

Менаџер Арсенала Микел Артета изјавио је данас да је забринут за здравље фудбалера због густог распореда утакмица, преноси АП. Фото: Танјуг/AP/Frank Augstein Артета је реаговао пошто је велики број играча широм Европе током ове недеље доживео тешке повреде, а међу њима је и нови фудбалер >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Арсенала Јуријен Тимбер. Он је прошле суботе на мечу првог кола Премијер лиге против Нотингем Фореста покидао предње укрштене лигаменте десног колена.
Тешке повреде, између осталих, доживели су Тибо Куртоа, Едер Милитао, Ему Буендија и Кевин де Брујне.
„И у прошлости је било утакмица, турнеја… Међутим, утакмице, турнеје, Светско првенство у децембру, плус репрезентације, то је превише за играче, То је невероватно захтевно. Боље да и не гледате како изгледа календар за наредних 36 месеци“, истакао је Артета.
ЕП ће бити одиграно наредне године у Немачкој, док ће се ново Светско клупско првенство са 32 екипе одржати између сезона 2025. СП је на програму 2026. у Мексику, САД и Канади, а на овом Мундијалу ће по први пут у историји учествовати 48 репрезентација.
„Морамо да водимо рачуна о играчима. Али, као клуб, када да се бринемо о њима? Заиста морамо да седнемо и разговарамо о плановима, али мислим да је прекасно, барем за наредних 36 месеции. Већ је касно“, закључио је Артета.
Gvardiola: Nemamo vremena za slavlje, moramo da se oporavimo za Njukasl

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Артета: Морамо да водимо рачуна о играчима, имају захтеван распоред утакмица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.