Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 10:16

Покушајте да ублажите менструалне грчеве на природан начин: Корисни савети који вам у томе могу помоћи

Менструални грчеви су ноћна мора сваке жене, али постоје и природни начини који вам могу помоћи да их ублажите. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Док неке жене могу искусити благу нелагодност, друге могу патити од тешких и исцрпљујућих грчева који настају услед контракција материце током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << менструације.
Срећом, постоји неколико ефикасних и природних лекова који могу помоћи у ублажавању грчева током менструације без прибегавања лековима против болова који се продају без рецепта. У наставку ћете пронаћи пет најбољих лекова за ублажавање грчева који могу да пруже преко потребну удобност током менструације.
Терапија топлотом Један од најнепосреднијих и најефикаснијих третмана за менструалне грчеве је топлотна терапија. Примена топлоте у пределу стомака помаже да се опусте мишићи материце, смањујући интензитет грчева. Можете користити јастучић за грејање или флашу са топлом водом или чак топлу купку да бисте себи олакшали. Нанесите топлу облогу 15-20 минута и понављајте по потреби током дана.
Биљни чајеви Одређени биљни чајеви имају својства која могу да ублаже менструалне грчеве и подстичу опуштање. Чај од камилице, на пример, садржи антиинфламаторна и антиспазмодична својства која помажу у ублажавању грчева и напетости мишића. Поред тога, познато је да чај од ђумбира смањује бол и упале повезане са менструацијом. Конзумирање ових чајева током дана може пружити благо олакшање и унапредити опште благостање током менструалног циклуса.
Вежбање Можда вам је то последња ствар на уму када се борите са грчевима, али лагане вежбе могу знатно смањити болове током менструације. Физичка активност ослобађа ендорфине, природне лекове за ублажавање болова у телу, који могу да се супротставе нелагодности изазваној грчевима током менструације. Укључите вежбе ниског интензитета као што су ходање, јога или истезање. Слушајте своје тело и избегавајте напорне активности које могу погоршати ваш бол.
Храна богата магнезијумом Магнезијум је есенцијални минерал који игра кључну улогу у опуштању мишића. Конзумирање хране богате магнезијумом може помоћи у ублажавању менструалних грчева. Бирајте зелено лиснато поврће као што су спанаћ и кељ, ораси, семенке, интегралне житарице и махунарке. Поред тога, тамна чоколада није само богата магнезијумом, већ може и подићи ваше расположење због својих својстава која ослобађају ендорфине.
Есенцијална уља Ароматерапија са есенцијалним уљима може пружити олакшање током менструације. Одређена уља, као што су лаванда, жалфија и пеперминт, имају аналгетска и опуштајућа својства мишића. Разблажите неколико капи етеричног уља по вашем избору у одговарајућем уљу за масажу, као што је кокосово или бадемово уље, и нежно масирајте доњи део стомака да бисте ублажили грчеве.
Грчеви током менструације могу бити непријатан и досадан део циклуса, али ако су тешки, упорни или праћени другим симптомима, неопходно је консултовати гинеколога како би се искључила било каква основна здравствена стања. Не заборавите да дате приоритет бризи о себи и да слушате потребе свог тела током ових дана у месецу.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Покушајте да ублажите менструалне грчеве на природан начин: Корисни савети који вам у томе могу помоћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.