Ђоковић: Драго ми је што сам се победом вратио у САД, поштујем Монфиса

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Avg.2023, 10:05

Ђоковић: Драго ми је што сам се победом вратио у САД, поштујем Монфиса

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да је задовољан пласманом у осмину финала мастерса у Синсинатију и додао да поштује наредног противника Француза Гаела Монфиса. Фото: Танјуг/AP Photo/Aaron Favila Ђоковић је успешно стартовао на мастерсу у Синсинатију, пошто му је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шпанац Алехандро Давидович Фокина јутрос предао меч након што је српски тенисер освојио први сет 6:4.
„Надам се да ће Алехандро брзо да се врати на терен. На мрежи ми је рекао да се ради о повреди доњег дела леђа. Није добро због публике, очекивали су да виде добар меч. Надам се да могу да градим своју форму из дана у дан и да дижем ниво“, изјавио је Ђоковић, пренео је званични сајт АТП-а.
Српски тенисер је истакао да је задовољан победом, али је додао да су му помешана осећања, пошто је Шпанац предао меч.
„Надам се да ће се што да се опорави, да није превише озбиљна повреда, да ће бити спреман за Ју-Ес опен. Мени је драго што сам се вратио у Америку, што имам поново прилику да играм овде пред публиком која воли тенис. Вежу ме нека лепа сећања и успомене на овај терен, надам се да ће сутра да буде још боље“, додао је Ђоковић.
Он ће у осмини финала играти са Гаелом Монфисом из Француске. Српски и француски тенисер одиграли су 18 међусобних дуела, а Ђоковић је добио свих 18 мечева.
„Он је невероватан момак. Он је неко кога заиста поштујем и волим као особу. Један од најхаризматичнијих играча, које имамо у последње две деценије. Сјајно га је видети на терену, пошто се годинама борио са повредама. Мало је старији од мене. Сви говоре о мојим годинама, али шта је са њим. Радујем се дуелу ветерана“, истакао је Ђоковић.
Српски тенисер је потом на конференцији за медије говорио о Монфису.
„Очигледно је имао неке велике победе последњих неколико недеља. Надам се да више неће побеђивати ове недеље. Сећам се да сам у јуниорским данима играо против њега на неким турнирима, такође и на фјучерсима. Увек сам се дивио његовом атлетицизму. Мислим да је феноменалан, за навијаче нарочито. Очигледно воле да виде некога ко се забавља, публику. То је нешто заиста добро за наш спорт“, навео је Ђоковић.
Дуел Ђоковића и Монфиса на програму је у петак ујутру од 2.30 часа. Победник меча између Ђоковића и Монфиса играће у четвртфиналу са бољим из дуела Душан Лајовић – Тејлор Фриц.
Ђоковићу сет довољан за победу против Давидовича Фокине на старту Синсинатија

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Драго ми је што сам се победом вратио у САД, поштујем Монфиса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.