Ако не једете црвено месо ово поврће је најбоља замена!

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 18:01

Ако не једете црвено месо ово поврће је најбоља замена!

Научници истичу да је пасуљ најбоља замена за црвено месо јер је одличан извор протеина и подстиче бржи осећај ситости. Фото: Pixabay/Goumbik У једном истраживању је учествовало 28 људи. Учесници су били подељени у две групе. Једна група је јела црвено месо за ручак, а друга пасуљ. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Ручак од црвеног меса садржао је 26 грама протеина и 3 грама влакана, док је ручак од пасуља садржао 17 грама протеина и 12 грама влакана.
Оба ручка су садржала једнаки удео калорија и масти. 3 сата након ручка, учесници су попунили упитник који је садржао питања о осећају ситости.
Обе групе су имале исти осећај ситости, из чега се може закључити да је пасуљ подједнако заситан као и црвено месо, а организму обезбеђује и задовољавајућу количину протеина.
Протеини су важни за одржавање здравља костију и мишића. Учествују у јачању имуног система и помажу у спречавању хроничног умора.
Престанком конзумације црвеног меса нећете ни на који начин штетити организму ако повећате унос пасуља.
Претходна истраживања су показала да 3 порције пасуља недељно могу помоћи у превенцији хроничних болести, као што су гојазност, разне врсте рака, дијабетес и срчана обољења.
Међутим, пасуљ не садржи есенцијалне масне киселине, због чега је важно консултовати се са лекаром или нутриционистом пре него што престанете да конзумирате црвено месо.
Ko treba da koristi belance, a ko žumance za kosu: Svako ima svoje prednosti i ne odgovara svima isto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако не једете црвено месо ово поврће је најбоља замена! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.