Кисић: Побољшање демографске слике је приоритет у сваком делу Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 16:45

Кисић: Побољшање демографске слике је приоритет у сваком делу Србије

Министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић поручила је данас, у оквиру посете Општини Кула којој је за спровођење мера популационе политике Министарство доделило 15 милиона динара, да је побољшање демографске слике приоритет у сваком делу Србије. Фото: Танјуг/Министарство >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за бригу о породици и демографију/Дејан Урошевић Општина Кула је једна од 52 локалне самоуправе које су на конкурсу Министарства добиле средства која ће бити усмерена на различите мере, попут финансијске подршке за новорођену децу, суфинансирање боравка другорођене деце у вртићима, матерински додатак, школски прибор, изградњу дечијих игралишта, саопштило је Министарство за бригу о породици и демографију.
Кисић је истакла да је Кула одличан пример када је у питању спровођење мера подршке родитељству, што је дало и позитивне резултате с обзиром на то да се у овој општини бележи раст броја новорођене деце.
„У току 2022. године у општини Кула родило се 57 беба више у односу на 2021. годину, а надамо се да ће ове године бити још више дечијих осмеха у овој лепој општини“, навела је она.
Председник Општине Кула Дамјан Миљанић захвалио је министарки на посети и истакао да су за Кулу средства која је доделило Министарство од великог значаја, јер ће утицати на унапређење демографске слике општине.
Како је наведено, Кисић и Миљанић су овом приликом посетили и предшколску установу „Колибри“, као и Центар за социјални рад.
Mali: Saradnja Srbije i Velike Britanije dobra, veliki potencijal za još tesnije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кисић: Побољшање демографске слике је приоритет у сваком делу Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.