Шпанија: Санчез намерава да тражи подршку парламента за формирање нове владе

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 16:15

Шпанија: Санчез намерава да тражи подршку парламента за формирање нове владе

Вршилац дужности шпанског премијера Педро Санчез изјавио је данас да намерава да тражи подршку доњег дома за формирање нове владе након неуспешних избора 23. јула. Фото: Танјуг/Paul White „Тражићу поврење парламента за формирање напредне владе“, рекао је Санчез у обраћању посланицима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << своје Социјалистичке партије, преноси Ројтерс.
Он је додао да ће његова странка, која је освојила други највећи број гласова на општим изборима одржаним прошлог месеца, прво покушати да освоји место председника доњег дома на гласању у четвртак.
Санчез, који је преузео власт 2018. године, од 2020. године је владао захваљујући мањинској коалицији коју је формирао са крајњом левицом.
Он данас није саопштио ко ће му бити коалициони партнери.
Конзервативна Народна партија освојила је више посланичких места од социјалиста на изборима, али није обезбедила већину и суочава се са тешком борбом јер јој за сада недостаје довољна подршка да формира владу, као и Санчезу, наводи британска агенција.
Poljska: Usvojen zakon koji dozvoljava održavanje referenduma na dan izbora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанија: Санчез намерава да тражи подршку парламента за формирање нове владе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.