Кијев: Први теретни брод напустио Одесу користећи нови привремени коридор

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 10:25

Кијев: Први теретни брод напустио Одесу користећи нови привремени коридор

Први теретни брод напустио је јутрос украјинску црноморску луку Одеса користећи „нови привремени коридор“ за трговачке бродове до и из украјинских лука које је блокирала Русија, саопштио је потпредседник Владе Украјине Олександр Кубраков. Фото: Танјуг/Ukraine’s Infrastructure Ministry >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Press Office via AP Кубраков је напсиао на Фејсбуку да је реч о теретном броду који плови под заставом Хонг Конга, а да је у луци од 23. фебруара 2022. године, дан пре руске инвазије, пренео је Ројтерс.
Украјина је прошле седмице најавила успостављање „хуманитарног коридора“ у Црном мору да би ослободила теретне бродове који су заробљени у украјинским лукама.
Москва није саопштила да ли ће поштовати тај коридор.

Ukrajinske snage preuzele selo Urožajne u Donjeckoj oblasti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кијев: Први теретни брод напустио Одесу користећи нови привремени коридор се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.