Медведев: Ако Украјина пристане да се одрекне територија, изгубиће Кијев

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 07:52

Медведев: Ако Украјина пристане да се одрекне територија, изгубиће Кијев

Уколико Украјина пристане да се одрекне спорних територија зарад уласка у НАТО, мораће да се одрекне чак и Кијева, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. Фото: Танјуг/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP, File Он је тако коментарисао наводе директора приватне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << канцеларије генералног секретара НАТО-а Стијана Џенсена, да би Украјина могла постати чланица Алијансе у случају територијалних уступака Русији.
„Зашто је та идеја занимљива? У питање је само да су све њихове територије веома спорне. Да би ушле у блок НАТО, кијевске власти би морале да се одрекну чак и самог Кијева, престонице Древне Русије“, написао на Медведев на Телеграм каналу.
„Украјинске власти би тада морале да преместе престоницу у Лавов. Ако се, наравно, Пољаци сложе“, навео је он.
Директор приватне канцеларије генералног секретара НАТО-а Стијан Џенсен, рекао је раније да би Украјина могла да постане чланица НАТО-а ако пристане да уступи територије које тренутно одбија да призна као део Русије.
Džensen: Moguće članstvo Ukrajine u NATO, ako ustupi delove teritorije Rusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Медведев: Ако Украјина пристане да се одрекне територија, изгубиће Кијев се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.