Помоћник Трампа изјаснио се да није крив за наводно сакривање докумената

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 07:22

Помоћник Трампа изјаснио се да није крив за наводно сакривање докумената

Помоћник бившег америчког председника Доналда Трампа, Карлос де Оливеира, изјаснио се данас да није крив по оптужбама да је помагао Трампу да наводно сакрије тајна документа након одласка са председничке функције. Фото: Танјуг/AP Photo/Rebecca Blackwell Специјални тужилац Џек Смит оптужио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Де Оливеиру да је, у завери са Трампом и другим његовим помоћником Волтом Наутом, покушао да осујети истрагу о Трамповом задржавању докумената, што су оптужбе по којима су се и Трамп и Наут изјаснили да нису криви, преноси Ројтерс.
Де Оливеира, управник Трамповог имања Мар-а-Лаго у Палм Бичу на Флориди, изјаснио се да није крив по четири кривичне оптужбе. Трамп је раније оптужен да је са собом понео строго поверљива документа по напуштању Беле куће 2021, и да их је чувао у разним просторијама своје куће у Мар-а-Лагу, укључујући купатило, туш кабину и плесну салу.
Тужилац је навео да је Трамп поред тога показао поверљиве информације неименованим особама на свом голф терену у Бедминстеру у Њу Џерсију, а које нису биле овлашћене да их виде.
Трамп се изјаснио да није крив на суђењу у јуну по десетинама тачака оптужнице, укључујући неовлашћено задржавање информација о националној одбрани, ометање правде и лажне изјаве. Он је поручио да су све истраге које се воде против њега политички мотивисане.
Optužnica protiv Trampa veća od Niksonovog „Votergejta“?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Помоћник Трампа изјаснио се да није крив за наводно сакривање докумената се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.