Бела кућа најављује могућу посету Бајдена Хавајима

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Avg.2023, 20:58

Бела кућа најављује могућу посету Бајдена Хавајима

У Белој кући су у току дискусије о томе да председник Џозеф Бајден посети Хаваје, како би се уверио како тече борба за опоравак од великог пожара на Мауију, рекла је данас портпарол Беле куће Оливија Далтон. Фото: WikimedinaCommons/Carol M. Highsmith Она је у Висконсину напоменула да ће се Бајден >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бавити ситуацијом на острву, где су пожари усмртили десетине људи и уништили многобројне објекте, пренео је Ројтерс.
„Тренутно водимо активне разговоре о томе када би посета Хавајима могла бити могућа“, истакла је Далтон.
Додала је и да ће држава на Мауију бити све док то буде неопходно.
„Као што је председник рекао, бићемо тамо онолико дуго колико је потребно да обезбедимо све што им је потребно“, поручила је она.
Најмање 99 људи погинуло је у пожару на Мауију, најсмртоноснијем у САД у последњих 100 година.
Стотине људи се и даље воде као нестали, док су ватрогасци наставили да се боре са пожарима, а спасилачке екипе претражују спаљене остатке историјског града Лахаина.
Havaji: Najmanje 99 poginulih, stotine nestalih

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа најављује могућу посету Бајдена Хавајима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.