Летонија би на јесен могла да започне извоз украјинског жита

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Avg.2023, 14:54

Летонија би на јесен могла да започне извоз украјинског жита

Председник одбора Летонских железница Риналдс Плавниекс рекао је данас да би Летонија ове јесени могла да почне да извози украјинско жито кроз своје луке. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky „Овим транзитним коридором могло би да се транспортује око 500.000 до милион тона жита на годишњем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нивоу“, рекао је Плавниекс, преноси Ројтерс.
Додао је да би се жито отпремало преко Пољске.
Литванске власти су затражиле од Европске комисије да развије алтернативну руту за украјинско жито кроз пет лука у балтичким државама Естонији, Летонији и Литванији.
Те луке заједно имају капацитет за извоз 25 милиона тона жита на годишњем нивоу.
Русија се у јулу повукла из споразума о житу којим је био омогућен извоз украјинског жита из црноморских лука.
Telegram proslavio 10 godina, aplikacija ima 800 miliona aktivnih korisnika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Летонија би на јесен могла да започне извоз украјинског жита се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.