Раст оптимизма економских аналитичара поводом ситуације у еврозони и Немачкој

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Avg.2023, 12:48

Раст оптимизма економских аналитичара поводом ситуације у еврозони и Немачкој

Индекс расположења економских аналитичара поводом ситуације у еврозони је у августу порастао је на – 5,5 поена са јулских -12,2 поена, саопштио је данас немачки Лајбницов центар за европска економска истраживања ZEW са седиштем у Манхајму. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Ово је највећа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вредност поменутог индекса у последња четири месеца.
Индикатор садашње економске ситуације у еврозони је месечно порастао за 2,4 поена на – 42 поена.
Експерти су у августу већи оптимисти и поводом економског развоја у Немачкој, где је Индекс ЗЕW порастао на -12,3 одсто са -14,7 одсто, колико је забележено у јулу.
Тржишта су очекивала да ће овај индекс у августу остати на истом нивоу као у јулу.
„Важно је напоменути да већина анкетираних не очекује даље повећање каматних стопа у еврозони или САД и да су економска очекивања за САД нагло порасла, што је довело и до позитивнијих прогноза за Немачку“, рекао је председник ZEW Ахим Вамбах.
Benzin u Crnoj Gori najskuplji u regionu, Srbija prednjači sa cenom dizela

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Раст оптимизма економских аналитичара поводом ситуације у еврозони и Немачкој се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.