Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 19:44

Банка Русије ће сутра одржати ванредну седницу о референтној каматној стопи

Банка Русије (БР) је саопштила да ће сутра одржати ванредну седницу Одбора директора о референтној каматној стопи. Фото: Pixabay/essuera У саопштењу се додаје да ће одлука Одбора директора о каматној стопи бити саопштена јавности у 9.30 сати, односно у 10.30 по московском времену, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << РИА Новости.
Московска берза је на ову објаву реаговала благим падом долара у односу на руску валуту, са 101,08 рубаља на 98,72 рубље.
Генерални директор рејтинг агенције НРА, Сергеј Гришуњин, сматра да би БР могла да подигне каматну стопу за два одсто на 10,5 одсто, што би према његовим речима охладило потражњу у привреди и смањило увоз.
Економски саветник председника Владимира Путина, Максим Орешкин, је данас изјавио да је Русији потребна јака рубља, а да је за њен тренутни пад крива лабава монетарна политика.
UN: Plan hunte u Nigeru da optuži predsednika „veoma zabrinjavajući“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Банка Русије ће сутра одржати ванредну седницу о референтној каматној стопи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.