УН: План хунте у Нигеру да оптужи председника „веома забрињавајући“

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 19:31

УН: План хунте у Нигеру да оптужи председника „веома забрињавајући“

Уједињене нације изразиле су данас забринутост због најаве војне хунте у Нигеру да би против демократски изабраног председника Мохамеда Базума могла бити подигнута оптужница. Foto: Pixabay/Chickenonline „Изузетно смо забринути због оваквог ситуације, здравља и безбедности председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и његове породице“, рекао је портпарол УН Стивен Дижарик, преноси Ројтерс.
Уједињене нације, како је додао, још једном позивају на његово хитно и безусловно ослобађање као и враћање свргнутог председника на чело државе.
Војна хунта која је крајем јула преузела власт у Нигеру саопштила је да би Базум могао бити кривично гоњен због велеиздаје.
Britanski avioni presreli dva ruska pomorska bombardera severno od Škotske

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН: План хунте у Нигеру да оптужи председника „веома забрињавајући“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.