Због квара на авиону немачка шефица дипломатије Бербок остала у Абу Дабију

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 12:23

Због квара на авиону немачка шефица дипломатије Бербок остала у Абу Дабију

Немачка министарка иностраних послова Аналена Бербок отказала је своје путовање у Аустралију, због квара на авиону којим је требало тамо да отпутује. Фото: Танјуг/Michael Kappeler/dpa via AP Како преноси Билд, авион у којем је Бербок из Немачке кренула ка Аустралији зауставио се у Абу Дабију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због допуне горива, али свега три минута након што је поново узлетео, уочен је “механички квар“, и авион се поново приземљио на аеродромску писту.
Шефица немачке дипломатије је требало да након Аустралије посети Нови Зеланд и Фиџи.
“Због механичког проблема, морали смо да се вратимо у Абу Даби, из безбедносних разлога. Трениутно се разматрају даље опције за наставак путовања“, саопштено је из Министарства спољних послова. “Тако нешто нисам доживео за 35 година професионалне каријере, само у симулатору“, рекао је капетан лета.
Билд наводи да то није први пут да Бербокова има проблема са авионом, пошто је средином маја остала „заглављена“ на аеродрому у Дохи у Катару, због оштећења гума на точковима на владином Ербасу.
Поред ње, Ербас којим је 2018. летела тадашња канцеларка Ангела Меркел због квара морао је након узлетања да се врати на аеродром у Берлину, а 2016. авион којим се возила тадашња министарка одбране Немачке Урсула фон дер Лајен морао је да због квара слети у Абуџу у Нигерији.
Kineski ministar odbrane ove sedmice u poseti Rusiji i Belorusiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Због квара на авиону немачка шефица дипломатије Бербок остала у Абу Дабију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.