Свако може бити оптимиста ако поштује пет златних правила

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 11:29

Свако може бити оптимиста ако поштује пет златних правила

Људи којима је чаша увек до пола пуна срећнији су, боље подносе стрес и дуже живе од песимиста, доказала су бројна научна истраживања. Фото: Pexels/Andre Furtado Психолози тврде да се оптимизам може научити, довољно је само да „украдете“ неколико цака којима се воде људи који стварност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посматрају кроз ружичасте наочаре.
Лепе ствари ће се десити – Оптимисти схватају да су разочарања саставни део живота, али исто тако, верују да после пада долази успон. Негативне догађаје, попут отказа, на пример, не доживљавају трагично, већ као прилику за развој и нови почетак.
Захвалност за све добро у животу – Било да је у питању здравље, породица или кров над главом, оптимисти цене све што имају, уместо да се фокусирају на оно што им недостаје. Истраживања показују да изражавање захвалности повећава радост, побољшава сан и благотворно утиче на срце.
Сутра је нови дан – Што пре заборавите све лоше што вам се десило у току 24 сата, бићете боље расположени. Оптимисти нису превише строги и опраштају себи грешке, верујући да ако једног дана нису били на висини задатка, увек постоји сутра.
Од мене зависи – Уместо да се препусте црним мислима које кривца за стање у друштву и свету увек тражи у другима, оптимисти верују да и од њих нешто зависи. Ако ништа друго, имају избор да гледају лепоту у свету уместо да се баве негативним догађајима.
Опроштај је кључ срећног живота – Тешко ћете пронаћи оптимисту који ни после 20 година није опростио издају, превару или забадање ножа у леђа. Све што се десило у прошлости, тамо треба и да остане.
Iz ovih 10 razloga i dalje ste sami i morate to sebi iskreno priznati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Свако може бити оптимиста ако поштује пет златних правила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.