Ово су корисни савети како да лакше и брже савладате анксиозност

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 08:00

Ово су корисни савети како да лакше и брже савладате анксиозност

Анксиозност је свеприсутан проблем са којим се многи људи суочавају у данашњем ужурбаном свету. Фото: Pexels/Andrea Piacquadio Ова емоционална реакција на стрес може значајно утицати на нашу свакодневицу и квалитет живота. Срећом, постоје бројне здраве навике које можете увести у свој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << живот како бисте се изборили с анксиозношћу и постигли емоционалну равнотежу. Ево неколико корисних савета:
-Вежбајте редовно: Физичка активност је одличан начин да ослободите накупљени стрес и напетост. Редовно вежбање подстиче лучење ендорфина, природних хормона среће, који могу побољшати ваше расположење и смањити анксиозност.
-Практикујте дубоко дисање: Технике дубоког дисања, као што је дијафрагмално дисање, могу вам помоћи да се смирите и смањите напетост у телу. Ово једноставно вежбање можете примењивати било где и било када када осетите анксиозност.
-Водите рачуна о исхрани: Исхрана игра важну улогу у вашем менталном и емоционалном здрављу. Покушајте увести више воћа, поврћа, интегралних житарица и здравих протеина у свој јеловник. Избегавајте претерану конзумацију кофеина, алкохола и шећера, јер они могу погоршати осећај анксиозности.
-Спавајте довољно: Недостатак сна може знатно утицати на вашу емоционалну стабилност. Потрудите се да спавате најмање 7-8 сати сваке ноћи како бисте освежили ум и тело.
-Медитирајте или практикујте јогу: Ове праксе могу вам помоћи да се опустите, повежете са собом и смањите бриге и анксиозност. Редовна медитација или јога вежбе могу имати дугорочне бенефите за ваше ментално здравље.
-Постављајте реална очекивања: Не притискајте себе да увек будете савршени. Прихватите да нико није безгрешан и да је нормално имати лоше дане. Постављајте реална очекивања према себи и другима.
-Повежите се с природом: Време проведено у природи може вам донети мир и спокој. Прошетајте парком, шумом или поред воде како бисте се ослободили стреса и напетости.
-Разговарајте с неким: Ако осећате да анксиозност постаје превелики терет, немојте се устручавати да потражите подршку. Разговарајте с пријатељем, чланом породице или стручњаком како бисте поделили своје осећаје и бриге.
-Увођењем ових здравих навика у свој свакодневни живот, можете себи помоћи да превазиђете анксиозност и остварите емоционалну стабилност. Будите благи према себи и запамтите да сваки корак ка бољем менталном здрављу има значајну вредност.
Ovo piće može da izazvati neželjene posledice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово су корисни савети како да лакше и брже савладате анксиозност се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.