Потпредседник Тајвана поручио да се острво не плаши “ауторитарних претњи“

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Avg.2023, 07:38

Потпредседник Тајвана поручио да се острво не плаши “ауторитарних претњи“

Тајван се неће уплашити нити повући пред ауторитарним претњама, поручио је потпредседник Тајвана и кандидат на предстојећим председничким изборима Вилијам Лаи. Фото: Танјуг/Taiwan Presidential Office via AP “Без обзира на то колико је ауторитарност претња по Тајван, апсолутно се нећемо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бити уплашени или застрашени. Остаћемо привржени вредностима демократије и слободе“, рекао је Лаи, који се тренутно налази у САД, где је на пропутовању ка Парагвају, где би требало да присуствује инаугурацији новог председника, преноси Ројтерс.
“Ако је Тајван безбедан, и свет је безбедан, а ако је Тајвански мореуз у миру, и цео свет је онда у миру“, рекао је Лаи.
Ројтерс наводи да Лаи представља посебан „трн у оку“ за Пекинг, пошто је себе раније описивао као “некога ко се у пракси бори за независност Тајвана“ од Кине, што за власти у Пекингу представља црвену линију.
Кина сматра Тајван својим најважнијим дипломатским питањем, наводи агенција, и додаје да је оно стални извор несугласица између Кине и САД, која је најважнији међународни “савезник“ Тајвана и главни снабдевач оружјем.
Zelenski: Dim na Krimskom mostu dokaz da zločini Rusije neće ostati bez odgovora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Потпредседник Тајвана поручио да се острво не плаши “ауторитарних претњи“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.