Направите сами природни регенератор за косу

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Avg.2023, 17:01

Направите сами природни регенератор за косу

Лепу косу потребно је неговати и штитити од спољашњих утицаја који је исушују и уништавају током целе године. Навике које практикујемо у јесењим и зимским месецима, попут ношења шешира, умивања топлом водом и сушења топлим ваздухом, могу оштетити и исушити косу. Фото: Pixabay/SocialButterflyMMG >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Коси је потребна додатна нега како би добила све потребне минерале и витамине који ће је ојачати. Најлакше га је бринути маскама или регенераторима, али у недостатку куповних можете направити и домаће.
Откривамо 7 састојака које имате код куће који ће учинити чуда за вашу косу. Рицинусово уље Помешајте рицинусово уље са уљем рузмарина у омјеру 2:1. Додајте једно жуманце и кашику лимуновог сока. Нанесите на косу и оставите 15 минута. Исперите топлом водом и оперите косу као и обично.
Топли чај Након шампонирања као и обично, исперите косу топлом мешавином чаја. Направите чај од 1 кашике мајчине душице, кашичице нане и кашичице камилице. Ако имате тамнију косу, додајте 1 кашику сока од бруснице. Умасирајте млаку мешавину чаја у кожу главе и оставите да одстоји око 10 минута. На крају исперите хладном водом.
Екстра девичанско маслиново уље Маслиново уље изузетно делује на ломљиву, суву и оштећену косу. Умасирајте маслиново уље у косу и оставите га најмање 1 сат или преко ноћи. Затим оперите косу као и обично.
Млеко Након што оперете косу шампоном, исперите косу водом, а затим хладним млеком. Млеко ће омекшати косу и олакшати чешљање.
Кокосово уље Можете нанети кокосово уље на врхове косе и оставити да делује 30 минута. Оперите косу шампоном и на крају исперите хладном водом.
Мед Мед враћа влагу коси, чинећи је сјајном и податном. Пре шампонирања нанесите мед разређен водом на косу. Оставите 20 минута, а затим исперите и оперите косу као и обично.
Јабуково сирће Јабуково сирће уклања вишак уља и масноће са власишта, враћа коси сјај и уклања перут. Након прања нанесите на косу јабуково сирће помешано са водом у односу 1:1. Оставите 10 минута, а затим исперите хладном водом.
Šta nikako ne treba da radite dok perete zube

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите сами природни регенератор за косу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.