Фудбалери Арсенала савладали су Нотингем Форест

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Avg.2023, 17:01

Фудбалери Арсенала савладали су Нотингем Форест

Фудбалери Арсенала савладали су Нотингем Форест резултатом 2:1 (2:0) у утакмици првог кола нове сезоне енглеске Премијер лиге. Фото: Танјуг/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Утакмица је каснила пола сата због проблема са капијама и електронских улазница навијача, али када је почела Арсенал је био >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доминантан на терену стадиона „Емирејтс“.
Иако је прву стопостотну шансу имао Џонсон изненада се нашавши пред Рамсдејлом, очајно је реаговао, па је казна стигла у 26. минуту.
Тада је Мартинели извео пируету и из ње петом проиграо Едија Нкетију који је после дриблинга затресао мрежу Мета Тарнера.
Шест минута касније видели смо најлепши потез на мечу, јер је Букајо Сака постигао еврогол. Левом ногом у даље рашље, чак је и Каија Хаверца натерао да се ухвати за главу.
У наставку је ритам пао, а велики пех Арсенал је задесио када се у 50. минуту повредио Јуријен Тимбер, велико летошње појачање из Ајакса.
Али, тим Микела Артете није имао аспирације ка голу ривала, што је могло скупо да га кошта.
Нотингем Форест се пробудио у последњих 15-ак минута, заиграо много енергичније, а у контри у 82. минуту Ентони Еланга је послужио Таива Авоњија и он је најавио драму у завршници.
Ипак, више од тога „шумари“ нису могли, али ни домаћи тим није желео да јури, те је одбранио 2:1 и уписао прву „тројку“ у новој сезони.
Премијер лига, 1. коло: Барнли – Манчестер сити 0:3 (0:2)
Халанд 4, 36, Родри 76
Субота: Арсенал – Нотингем Форест 2:1 (2:0)
Нкетија 26, Сака 32 – Авоњи 82
16.00 Борнмут – Вест Хем
16.00 Брајтон – Лутон
16.00 Евертон – Фулам
16.00 Шефилд јунајтед – Кристал Палас
18.30 Њукасл – Астон Вила
Недеља: 15.00 Брентфорд – Астон Вила
17.30 Челси – Ливерпул
Понедељак: 21.00 Манчестер јунајтед – Вулверхемптон
Džumhur vređao Hrvata: Odvratan si, ološu mali! (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалери Арсенала савладали су Нотингем Форест се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.