Србија додатно пала на листи фаворита Мундобаскета

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Avg.2023, 15:49

Србија додатно пала на листи фаворита Мундобаскета

Објављена је нова листа фаворита за освајање Светског првенства у кошарци које се од 25. августа до 10. септембра игра на Филипинима, Индонезији и у Јапану. Фото: fiba.basketball На њој је приметан нови пад кошаркашке репрезентације Србије, која је пала за једно место и тренутно је на деветој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << позицији.
„Орлове“ је престигла Италија, управо селекција која ју је савладала на „Акрополис купу“ и касније освојила тај припремни турнир у Атини.
„Никола Јокић није доступан овог лета, било која друга екипа би без најбољег играча пала у топ 10 листи, али не и Србија. Јер још увек имају поузданог Богдана Богдановића спремног да преузме, као што је и учинио у првој утакмици по повратку са 15 поена, седам скокова и пет асистенција у победи над Грчком.
Ту је и Никола Милутинов, Марко Гудурић може да затрпа свакога са преко 20 поена, а они имају велику дубину са много момака који се радују већој улози у одсуству Јокића и Василија Мицића овог лета. Мало је рећи да су фаворити у групи, али су задржали сећање на 2019. и 2022. годину, где се њихови добри наступи у групној фази нису пренели у добру кошарку у елиминационој фази“, описује ФИБА репрезентацију Србије.
Power Rankings v2 is out
Who are your favourites at #FIBAWC? Check out the full list here #WinForAll
— FIBA Basketball World Cup 2023 (@FIBAWC) August 12, 2023

Испред Србије су САД, Француска, Аустралија, Словенија, Немачка, Шпанија, Канада и Италија.
Испод се налазе Доминиканска република, Финска, Литванија…
Nikola Topić stiže na pripreme seniorske košarkaške reprezentacije Srbije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија додатно пала на листи фаворита Мундобаскета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.