Први човек финске крајње деснице: Дугорочни циљ је напуштање ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Avg.2023, 11:32

Први човек финске крајње деснице: Дугорочни циљ је напуштање ЕУ

Финска би требало да постави дугорочни циљ да напусти Европску унију, али за сада би европско јединство у суочавању са руском ратном претњом у Украјини требало да буде приоритет, изјавио је данас Јуси Хала-ахо из крајње десничарске Партије Финаца уочи страначког конгреса. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/Hietaparta Хала-ахо очекује да ће током конгреса бити предложен за кандидата на председничким изборима који ће се одржати у јануару 2024. године, преноси Ројтерс.
Током викенда, ова крајње десничарска странка ће одржати годишњи конгрес током којег ће се разговарати о страначком ставу према ЕУ у контексту нових околности рата у Украјини и сарадњи са про-европским коалиционим странкама у финској влади.
„Наравно, препознајемо да би у актуелној светској ситуацији, фрагментирана Западна Европа била много слабија против претње тоталитарних земаља. Истовремено, оправдано је да нам је дугорочни циљ да напустимо ЕУ“, рекао је Хала-ахо Ројтерсу, наводећи као разлог за иступање Финске из ЕУ „демократски дефицит“ којим ЕУ ограничава суверенитет држава чланица.
Blinken pozdravio istakanje nafte sa supertankera u Crvenom moru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први човек финске крајње деснице: Дугорочни циљ је напуштање ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.