УН: Глобално загревање имаће негативан утицај на снабдевање храном

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Avg.2023, 10:56

УН: Глобално загревање имаће негативан утицај на снабдевање храном

Глобално загревање ће вероватно негативно утицати на снабдевање храном у свету, упозорио је председник Конференције о дезертификацији УН Ален-Ришар Донваи и додао да је недостатак воде постао претња пољопривреди брже него што се очекивало. Фото: Танјуг/AP Photo/John Minchillo Свет ће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се вероватно суочити са великим поремећајем у снабдевању храном много пре него што температуре порасту за најављених 1,5 степени Целзијуса, упозорио је Донваи.
Он је истакао да се утицаји климатске кризе комбинују са несташицом воде и лошим пољопривредним праксама што глобално угрожава аграр, преноси Гардијан. Донваи, бивши министар одбране Обале Слоноваче који је предводио прошлогодишњи самит УН COP15 о дезертификацији, рекао је да се ефекти суше развијају брже него што се очекивало.
„Климатске промене су пандемија са којом се морамо брзо борити. Погледајте колико брзо иде деградација климе – мислим да иде чак и брже него што смо предвиђали“, рекао је он.
Проблеми пораста температура, топлотних таласа и интензивнијих суша и поплава, угрожавају сигурност хране у многим регионима света, упозорио је Донваи.
U Egiptu otkriven fosil manjeg kita star 41 milion godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН: Глобално загревање имаће негативан утицај на снабдевање храном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.