Недовић дефинитивно не иде на СП: Далеко сам од форме потребне репрезентацији

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Avg.2023, 13:24

Недовић дефинитивно не иде на СП: Далеко сам од форме потребне репрезентацији

Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић дефинитивно неће бити део тима Србије на Светском првенству пошто је, како је навео у образложењу, далеко од нивоа форме потребне репрезентацији. Фото: ABA liga/Zvonko Kucelin Недовић је по повратку са „Акрополис купа“ из Атине донео одлуку о којој >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је прво обавестио селектора Светислава Пешића и директора репрезентације Драгана Тарлаћа.
„Мој однос према дресу, земљи и репрезентацији за коју сам играо са поносом и без икаквих резерви током целе каријере – никада није био споран. Због тога, и како не би било никаквих мистификација у јавности, осећам обавезу да објасним зашто више нећу бити део репрезентације која иде на Светско првенство. Пред себе сам увек постављао највише циљеве, али како су припреме које сам дочекао као и увек са радошћу одмицале, увидео сам да сам далеко од жељеног нивоа форме, потребног за овакво такмичење и за наш тим“, навео је Недовић за сајт КСС.
Уз све то, нажалост се нисам снашао у улози која ми је додељена и самим тим нисам могао да дам максималан допринос националном тиму, додао је он. „Пошто је интерес репрезентације и већине испред било каквог интереса појединца, своје размишљање сам искрено саопштио и селектору Светиславу Пешићу коме сам врло захвалан на указаном поверењу. Момцима и селектору желим сву срећу и много успеха на Светском првенству и верујем да ће нас обрадовати“, истакао је Недовић.
Директор српског националног тима Драган Тарлаћ је након разговора са Недовићем рекао да ће изостанак Звездиног кошаркаша бити велики хендикеп за Србију. „После ‘Акрополис купа’ Недовић је обавестио селектора Пешића и мене о својој одлуци. Уз међусобно разумевање и прихватање аргумената које је изнео, прихватили смо одлуку Недовића и то ће бити велики хендикеп за нашу репрезентацији у изазовима који су пред нама. Немањи смо захвални на свему сто је пружио реперезентацији како овог лета, тако и у прошлости. Његова посвећеност дресу са државним грбом никада није била упитна“, поручио је Тарлаћ.
UEFA dozvolila TSC-u da bude domaćin na stadionu u Bačkoj Topoli

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Недовић дефинитивно не иде на СП: Далеко сам од форме потребне репрезентацији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.