Колико често заправо морате да вежбате да бисте што пре постигли видљиве резултате?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Avg.2023, 20:00

Колико често заправо морате да вежбате да бисте што пре постигли видљиве резултате?

Ако сте одлучили да смршате или једноставно обликујете своје тело, најбољи начин да то постигнете је редовно вежбање. Али колико често заправо морате да вежбате да бисте што пре постигли видљиве резултате? Фото: Pixabay/dubajjo Mожете уочити промену ако вежбате најмање три пута недељно. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Најбоље је да вежбате три до пет дана у недељи и за месец дана ћете имати видљиве резултате.
Најпаметније је радити мало вежбе сваки дан, чак и ако је то само 20 минута пилатеса или кардио тренинга, да бисте остали активни и здрави. Телу и мишићима је потребан одмор од свакодневног вежбања, па стручњаци препоручу да се вежба сваки пут ради у исто време.
Светска здравствена организација истиче да је потребно најмање 150 минута вежбања недељно.
Али оно што је посебно важно је та ефикасност. Наиме, наводи  се да је 20 минута вежбања сваког дана ефикасније од два дужа тренинга недељно.
Уз то, стручњаци тврде да је важно имати бар једну интензивнију физичку активност која траје најмање пет минута сваког дана.
Svi benefiti preskakanja vijače

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико често заправо морате да вежбате да бисте што пре постигли видљиве резултате? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.