Да ли је лимитатор брзине решење?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Avg.2023, 13:14

Да ли је лимитатор брзине решење?

Предлог закона иде у правцу да се затечени у брзој вожњи кажњавају постављањем граничника брзине. Фото: Pexels/Pixabay “Ако вас ухватимо у пребрзој вожњи на улицама нашег града, натераћемо вас да успорите“, рекао је сенатор државе Њујорк Андре Гунардес.
Нови закон иде управо у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << том правцу. Ако вас надзорне камере у Њујорку ухвате да више пута кршите ограничење брзине, закон ће вас приморати да успорите. Предлог закона је већ јавно представљен, на специјалном догађају у Бруклину на раскрсници на којој је у априлу убијена 31-годишња Кетрин Харис када ју је ударио аутомобил који је јурио.
Према овом предлогу закона, возачи који сакупе шест казни за прекорачење брзине и прођу на црвено, или који сакупе 11 казнених поена за 18 месеци, били би кажњени уградњом граничника брзине у свој аутомобил.
Аутомобил са граничником могао је да вози до 48 km/h, односно 8 km/h изнад границе. Овај програм је инспирисан сличним програмом који се користи за возаче ухваћене у вожњи под дејством алкохола.
Према речима гувернера, ради се о око 3 одсто возача који више пута крше саобраћајна правила и наплаћују казну за казном. Плаћају само казне и немају ограничења јер камера за контролу брзине идентификује возило, а не возача, истиче један од предлагача новог закона.
„Постоји упорна група возача који добију пет, шест или 20 казни за прекорачење брзине и возе нашим улицама без икаквих последица, сваки пут добијајући само мало упозорење“, рекао је Гунардес и додао: „Ово су најопаснији возачи на нашим улицама. .”
Ако овај закон прође, Њујорк ће бити прва држава која ће у аутомобиле уградити алкотестове и ограничаваче брзине. Рецимо да је прошле године представљен предлог закона по коме би сви нови аутомобили у земљи требало да буду опремљени граничником брзине.
Nova studija: Manje od 5.000 koraka dnevno dovoljno da se očuva zdravlje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је лимитатор брзине решење? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.