Ево зашто је важно да оперете зубе пре него што се умијете

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Avg.2023, 10:15

Ево зашто је важно да оперете зубе пре него што се умијете

Сви имамо своју рутину одржавање хигијене лица и тела пред спавање, и веровано се свака од њих разликује онолико колико см о и ми сами међусобно другачији. Фото: Pexels/Karolina Grabowska Неки воле да се дуго купају пре спавања, други једва скупе енергију да размажу лице марамицом за скидање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шминке пре него што се онесвесте у кревету.
Па иако појединости свачије рутине могу веома да варирају, постоји једна ствар коју бисмо сви морали да урадимо пре него што се сваке ноћи вратимо у кревет – а то је прање зуба. Тачније, сви би требало да перемо зубе пре него што оперемо лице.
Ако се питате да ли је заиста важно када којим редоследом перете зубе или се умивате, када прочитате ово, схватиће те да није свеједно. Др Џојс Парк, дерматолога са сертификатом одбора из Вашингтона, објашњава логику иза ове веома једноставне свакодневне рутине, због које Pure Wow каже да ће свако радије да се ухвати за пасту и четкицу за зубе, пре средства за чишћење лица.
Као што је поделила у ТикТок видео снимку изнад, она истиче да остаци пљувачке и пасте за зубе могу да остану по целој бради и вашој вилици што може да изазове избијање акни, осетљивост и иритацију.
Стога, каже, решење је лако: прво оперите зубе, а затим оперите лице. Ово је посебно важно ако сте неко ко је склон избијању бубуљица или имате осетљиву кожу или, пак, стања као што је розацеа, јер неки састојци који се обично налазе у пастама за зубе, попут флуорида и натријум лаурил сулфата, могу да буду и иритантни.
Da li vreme konzumiranja hrane može uticati na brže starenje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево зашто је важно да оперете зубе пре него што се умијете се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.