Рајнметал купио старе тенкове Леопард из Белгије за Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Avg.2023, 09:30

Рајнметал купио старе тенкове Леопард из Белгије за Украјину

Немачки одбрамбени концерн Рајнметал набавио је 50 старих тенкова Леопард 1 од Белгије, од којих је већина намењена за пребацивање у Украјину, преноси Ханделсблат. Фото: Танјуг/AP/Michael Sohn, file
„Концерн Рајнметал припрема још један контингент борбених тенкова за извоз у Украјину. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << У ту сврху компанија је набавила 50 тенкова Леопард 1 од белгијске компаније ОИП Ланд Системс“, пише лист, позивајући се на изворе у немачком војно-индустријском комплексу.
Од 50 тенкова, концерн намерава да испоручи 30 Украјини, прецизира се у чланку.
Рајнметал је првобитно намеравао да их купи од Швајцарске, која је, позивајући се на своју неутралност, одбила да то учини, наводи лист.
Белгијски медији су раније извештавали о овој трансакцији без навођења купца.
Леопард 1 – главни борбени тенк, произведен у Немачкој 1965-1984, до средине 1980-их био је у служби Бундесвера, као и армија Холандије, Белгије, Норвешке, Данске, Аустралије и Италије.
У јулу је објављено да ће Рајнметал у наредна три месеца отворити фабрику у Украјини за производњу и поправку оклопних возила.

Руска ПВО оборила два дрона на путу ка Московској области

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рајнметал купио старе тенкове Леопард из Белгије за Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.