Еуглох курс за студенте „Микробни биоактивни метаболити“

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 08:05

Еуглох курс за студенте „Микробни биоактивни метаболити“

У оквиру ЕУГЛОХ конзорцијума, у току су пријаве на курс „Микробни биоактивни метаболити“ (Microbial bioactive metabolites). Фото: Pexels/Chokniti Khongchum Пријаве су отворене за студенте мастер академских студија, са девет партнерских универзитета – Универзитет Пари-Сакле (Француска), Универзитет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Лунду (Шведска), Универзитет „Лудвиг Максимилијан“ у Минхену (Немачка), Универзитет у Порту (Португалија), Универзитет у Сегедину (Мађарска), Универзитет у Алкали (Шпанија), Универзитет у Хамбургу (Немачка), Универзитет у Новом Саду (Република Србија) и Арктички универзитет Норвешке у Тромзу (Норвешка).
Курс Микробни биоактивни метаболити ће студентима пружити опште карактеристике биологије микроба као најважнијих произвођача природних биоактивних једињења (пигменти: β-каротен, ликопен, витамини, ß-бета глукани итд.) који се могу даље користити у биотехнологији, коришћењем постојећих технике микробиолошке културе.
Посебна пажња биће посвећена разумевању метаболичких путева (примарни и секундарни метаболизам) за производњу биоактивних метаболита који играју кључну улогу у савременој здравству, као први третман за многе болести. Студенти ће научити и увежбати разумевање секундарних метаболичких производа микробног порекла (антибиотици, пигменти, хормони раста, хелатна једињења, антитуморски агенси, токсини) уз развијање вештина за вођење једноставних биотехнолошких процеса производње биолошки активних једињења микроорганизама.
Рок за пријаву заинтересованих студената је 9. септембар 2023. године, а курс ће бити одржан у периоду од 4. новембра до 13 децембра 2023. године на Универзитету у Новом Саду.
Детаљне информације о програму и регистрациони формулар можете пронаћи овде.
Raspisan konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u iznosu od 50.000 i 60.000 dinara mesečno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еуглох курс за студенте „Микробни биоактивни метаболити“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.