Ево шта изазива највише драме у новосадском саобраћају

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Avg.2023, 09:00

Ево шта изазива највише драме у новосадском саобраћају

Саобраћајне перипетије често постају извор жустрих дискусија међу Новосађанима, који своје возачке авантуре деле и коментаришу са страшћу достојном спортских ривалитета. Фото: Градске инфо Овај град, познат по свом шарму и разноврсној култури, постаје поприште несугласица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и „обрачуна“ на путевима.
Ево најчешћих разлога за несугласице:
Паркинг драма: Сви власници аутомобила знају колико је велики изазов наћи слободно паркинг место у центру Новог Сада. И онда, таман кад га спазиш, неко се на њега паркира пре тебе! Дискусије око тога ко је заслужио то место и ко је само „прескочио“ ред често се воде нежно измешаним речником.
Фото: Градске инфо Светло на семафору: Свако ко је икада возио зна како светла на семафорима могу постати извор нервирања. „Ко је стао на зелено?“ је питање које се може претворити у озбиљан дијалог.
Бициклисти / возачи: Борба за простор на путевима између бициклиста и возача често изазива страствене полемике. Возачи се питају зашто бициклисти не поштују правила и “возе као муве без главе“, а бициклисти се жале на несигурност у саобраћају.
Фото: Градске инфо Кружни токови: Место за улазак, излазак, пропуштање… кружни токови могу постати место где се сукобљавају различити правци и правила, што доводи до забавних и жустрих разговора.
Паркинг зона: Иако су зоне за паркирање осмишљене како би регулисале паркирање, Новосађани често изражавају фрустрацију према казнама и правилима.
Фото: ЈКП Паркинг сервис Нови Сад Прекорачење брзине: Дискусије о брзинама на путевима су неизбежне. Ко вози превише брзо, а ко превише споро?
Градилишта и гужве: Иако су реконструкције и изградња неопходне за инфраструктуру, а у последње време се пуном паром ради на реконструкцији новосадских коловоза, често стварају велике гужве у саобраћају.
То је, наравно, још један од разлога за расправу између новосадских возача.
Фото: Војводина уживо Претрчавање ван пешачких прелаза: Иако постоје подземни пролази који нас безбедно воде са једне стране пута на другу, чини се да је пешачцима најдраже претрчавати Булевар Михајла Пупина код Базара.
Ова проблематика јавља се на многим путевима широм града, али наши суграђани када су у својству возача посебно негодују ову деоницу пута јер их, због кривине, пешаци често изненаде.
Фото: Градске инфо Док се Новосађани страсно расправљају о овим и другим саобраћајним темама, неоспорна чињеница је да саобраћај у овом граду често нуди комичне и занимљиве анегдоте.
Po čemu je sve jedinstven Novi Sad u Srbiji? Jedini grad koji ima kulturne stanice, „pijani sat“…

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево шта изазива највише драме у новосадском саобраћају се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.