Како се спаковати на брзину за пут

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Avg.2023, 13:01

Како се спаковати на брзину за пут

Потребан вам је одмор? Огло би се рећи да је сад последњи тренутак да одете на одмор, уколико до сада то нисте урадили. Фото: Pexels/Ivan Samkov Поред одабира дестинације, куповине авио карата, осигурања, крема за сунчање, паковање кофера засигурно представља још један велики стрес . >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Како бисте се без стреса и брзо спаковали за вашу дестинацију, дајемо вам пар савета:
1.Као прво, списак Основ сигурног паковања ,јесте  креирање списка ствари који су вам потребни на вашем одмору.  Основно правило јесте да на вашем списку треба да се нађу искључиво само неопходне ствари за дестинацију где путујете. Све допунске ствари које ће вам „можда“ требати, немојте стављати на списак.
Ако путујете авионом, обавезно пре паковања ствари проверите правила када је пртљаг у питању, како не бисте већ на почетку одмора били суочени са непријатностима.
2.Још један списак. Пасош, новац, фотоапарат нек вам се нађу на засебном списку и нек вам стоји на видном месту. Без пасоша, новца и платне картице, тешко да ће вам остатак ствари значити.
3.Неколико дана за паковање Немојте од себе очекивати да уколико имате пуно обавеза, паковање завршите у једном дану. То није могуће. У таквим ситуацијама обезбедите себи пар дана како бисте се паковали без стреса.  Један дан одвојите за прање гардеробе, други за пеглање, трећи за паковање обуће, козметике, лекова и сл.
4.Направите комбинације Како бисте били сигурни да ћете понети довољно гардеробе, ни премало, ни превише,  направите комбинацију за сваки дан. Комбинације за плажу, шетњу, излазак.  Наравно, ако идете на зимовање, онда нека те комбинације буду  у складу са временским условима и околностима на дестинацији.
5.Негужвајући материјали Како бисте себи олакшали боравак на одмору и како се не би дружили са пеглом, пакујте гардеробу која се не гужва.  Они комади гардеробе који се ипак гужвају, нека буду на врху вашег кофера.
6.Не претерујте са обућом Добро размислите колико вам обуће заиста треба на путовању. Више од једних неутралних вечерних ципела вам заиста неће бити потребни на путовању. Када пакујете обућу, заобиђите јако кабасту и спакујте ону која вам је најудобнија. Обућу спакујте на дно кофера.
7.Не носите непотребне ствари Пре путовања проверите садржај хотела или објекта у који идете. Већина хотела, апартмана, станова има у својој понуди пешкире, купке, шампоне… У овом случају нема потребе да свој пртљак онда оптерећујете са тим стварима, а нарочите ако је он лимитиран.
8.Попуњавајте празнине и мале преграде У коферима приликом паковања често настану празнине у које тешко да можете ставити неки велики комад гардеробе. Те празнине су идеално место за паковање веша, чарапа, купаћих костима.
9.Посебан несесер за козметику Како се често деси да се садржај креме, купке или шампона излије приликом транспорта, нека вам козметика буде спакована у засебан несесер.
10.Апотека На сваком путовању, неизоставна је путна апотека. Размислите шта вам је све неопходно од лекова, направите списак и обухватите све групе лекова за сваку област коју треба да покријете.
И на крају, затворите кофер, узмите пасош , понесите добро расположење и проведите се најлепше на вашој дестинацији!!!
Od koje godine bi dete moglo da radi kućne poslove: Važno je da ih uključite u domaćinstvo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се спаковати на брзину за пут се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.