ЦГ и Србија потписују споразум о намери увођења електронских фактура

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Avg.2023, 18:06

ЦГ и Србија потписују споразум о намери увођења електронских фактура

Министар финансија Црне Горе Александар Дамјановић у среду ће у Београду са министром финансија Србије Синишом Малим потписати споразум о намери увођења електронских фактура, пишу подгоричке Вијести. Фото: Илустрација Како наводе, у платформи о посети Дамјановића Београду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наводи се да ће то уједно бити прилика за даље унапређење сарадње са Србијом у области финансија и економије, као и за успостављање директног платног промета између две земље, преносе Вијести.
„То ће резултирати коначним покретањем процеса елиминисања дугогодишњих бизнис баријера у пословању и смањењем трошкова грађанима и привреди“, наводи се у документу.
Како се подсећа, приликом претходне посете Дамјановића Министарству финансија Србије у јануару ове године разговарало се о унапређењу сарадње две државе у различитим областима, а представљене су и информације о резултатима спровођења пројеката дигитализације у области фискалних система.
“Представници Министарства финансија Србије су изразили спремност да, између осталог, изађу у сусрет црногорском Министарству финансија у циљу имплементације система електронских фактура у црногорски фискални систем”, наводи се у документу.
Министри ће, током посете, како најављује црногорско министарство, разговарати о статусу Института “Симо Милошевић”, као и о потраживањима Агенције за осигурање депозита Србије из претходног периода према црногорској компанији, услед блокаде рачуна од Агенције.
Moto GP: Aleš Espargaro pobedio na Velikoj nagradi Velike Britanije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЦГ и Србија потписују споразум о намери увођења електронских фактура се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.