Папа поручио младима да су потребни католичкој цркви

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Avg.2023, 12:49

Папа поручио младима да су потребни католичкој цркви

Папа Фрања данас је у Лисабону, током масовне мисе одржане на отвореном за око 1,5 милиона људи, поручио младима да су потребни католичкој цркви и позвао их да следе своје снове. Фото: Танјуг/Maurizio Brambatti/Pool Photo via AP „Не бојте се“, рекао је папа пред бројним ходочасницима, од којих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су многи камповали током ноћи како би могли да заузму место на миси за Светски дан младих, велики католички фестивал, преноси АП.
Фрања се углавном држао свог говора, али је поново прескочио велики део припремљене проповеди и наставио да импровизује као и током претходних пет дана своје посете Португалу, навела је агенција.
Поглавар римокатоличке цркве је последњи дан петодневне посете Португалу почео тако што је пробудио ходочаснике који су спавали на отвореном, док је свештеник пуштао реге музику и хришћанске химне са озвучења.
Папа Фрања је дошао јутрос до светилишта Фатима у свом „папамобилу“, а онда је одустао од говора у корист отворених разговора са младима.
Он је најавио да ће следећи Светски дан младих, велики фестивал католичке вере, бити одржан у Сеулу у Јужној Кореји 2027. године.
То значи да ће се фестивал вратити у Азију први пут од 1995. године, када су милиони људи присуствовали миси коју је држао тадашњи папа Јован Павле II у Манили, на Филипинима.
U Nemačkoj krov nad glavom postaje luksuz

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Папа поручио младима да су потребни католичкој цркви се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.