Комунални систем престонице у максималном степену ангажовања услед невремена (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Avg.2023, 20:01

Комунални систем престонице у максималном степену ангажовања услед невремена (ФОТО)

У српској престоници данас је око 14 сати дошло до почетка олује на широј територији града, а ужи центар Београда је око 14:30 сати захваћен изузетно јаком и разорном олујом праћеном обилним падавинама, јаким ветром и градом, саопштено је из Секретарија за послове одбране, ванредних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ситуација и координацију. Како се наводи, то је изазвало низ проблема на територији града, а погођени су објекти инфраструктуре, пре свега велики број трафостаница дистрибуције, као и трафостаница 35 киловата, посебно територије Чукарице, Бежанијске косе и Новог Београда.
Услед тога угрожен је систем водоснабдевања града јер је један број бунара остао без напајања. То значи да су угрожени потрошачи на левој обали Саве, а посебно суграђани који живе у вишеспратницама.
Како се истиче у саопштењу, олуја је била најављена, тако да су данас, по налогу градоначелника, сви у појачаном степену ангажовања и раде на отклањању кварова. Такође је један број линија градског превоза имао низ измена.
„Био је застој на линији 23 и 53 јер је пало дрво у Улици кнеза Вишеслава, затим је пало дрво у Улици Милентија Поповића, дошло је до удара грома у подстаници у Милентија Поповића, те су и трамваји и тролејбуси у једном моменту били у застоју, линија 41 због проблема у Пауновој, док су линије 12 и 13 у Пожешкој имале проблем“, наводи се у саопштењу.
Додаје се да је због великог броја стабала која су пала у Земуну, у Вртларској и Улици Раде Кончара, био проблем на линијама 17, 45, 73, 18, 45, 81, 85, 88, 612, 704, 706, 707.
У Сарајевској улици било је проблема на линијама 52, 53, 56 због пада стабала.
На Старом новосадском путу дошло је до пада крова тако да је у сарадњи Сектора за ванредне ситуације и МУП-а преусмерен саобраћај док екипе раде на отклањању проблема, истиче се у саопштењу. Велики проблем био је и приликом пада дела кровне конструкције и фасаде у Улици Милана Узелца.
За сада је обим падавина у појединим деловима града више од 50 литара за мање од сат времена, а очекује се да олуја потраје, по највама РХМЗ-а, до касних вечерњих сати, као и сутра али у смањеном обиму.
Међутим, постоји бојазан да ће ипак доћи до градоносних појава и јаког олујног ветра, као и 15 до 20 литара кише у неким деловима града.
Проблем је и са бујичим потоцима на више локација у граду, на каналској мрежи није било већих потешкоћа, али и та област се прати, напомиње се у саопштењу и додаје да ће екипе свих комуналних предузећа и даље ће бити на терену.
Радници ЈКП „Зеленило Београд“ имали су 140 интервенција за два сата, а „Градска чистоћа“ асистира „Београдском водоводу и канализацији“ и „Градском зеленилу“ у уклањању грања и ослобађању сливника. У граду на више локација има оштећених фасада и возила на улицама града.
Градоначелник Београда упутио је данас апел суграђанима да се припреме за невреме, те је ово упозорење и даље на снази и моле се суграђани обрате пажњу на ствари које им се налазе на терасама, равним крововима, те да их обезбеде и склоне. наводи се у саопштењу Секретарија за послове одбране, ванредних ситуација и координацију.
Nevreme izazvalo potpuni haos u Beogradu (VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Комунални систем престонице у максималном степену ангажовања услед невремена (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.