Тоник против пега

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Avg.2023, 19:00

Тоник против пега

Етерична уља, терпени и витамин Ц из сока целера враћају тонус коже, избељују флеке и спречавају појаву акни. Фото: Pixabay/chermitove Тоник који вам доносимо има вишеструко дејство – изнутра и споља. 
Састојци: једна стабљика целера ½ лимуна неколико кашика воде 1 кашичица јабуковог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сирћета 1 кашичица меда (опционо) Припрема: Исцедите сок од лимуна и целера и помешајте га са сирћетом и водом. Ако је пиће превише кисело, додајте мало меда. Свакодневна конзумација ће подстаћи излучивање штетних материја и спречити накупљање масних наслага. Овај напитак је одличан тоник против пега од сунца, али се мора наносити на кожу тек када потпуно престане излагање сунцу, јер је фотосензибилан због високог процента витамина Ц и може изазвати нове флеке под утицајем сунца.
Најбоље га је наносити директно на мрље помоћу памучне подлоге или штапића за уши, два пута дневно, ујутру и увече пре спавања (најбоље зими).
Поступак је довољно применити неколико недеља да би мање флеке на лицу и рукама избледеле. Целер, због састојка кумарина, значајно јача одбрамбене механизме организма. Етерична уља, терпени и витамин Ц из сока целера враћају тонус коже, бледе флеке и спречавају појаву акни.
Јабуково сирће се најчешће користи за убрзавање метаболизма и растварање масних наслага. Ако се нанесе на кожу, дубински чисти и стимулише изградњу ћелија, а због витамина Ц и јабучне и сирћетне киселине бледи флеке на кожи.
Лимунов сок је добар за враћање тонуса коже. Због деловања витамина Ц, тиамина или витамина Б1 и рибофлавина или витамина Б2 постаје мекша, али и блеђа, па се лимун често користи у третманима за нешкодљиво избељивање косе и коже.
Ove biljke nipošto nemojte saditi pored luka u bašti – ni jedno ni drugo vam neće uspeti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тоник против пега се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.