Организује се досад највећа потрага за чудовиштем из Лох Неса

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Avg.2023, 18:16

Организује се досад највећа потрага за чудовиштем из Лох Неса

Центар „Лох Нес“ (Loch Ness) у Шкотској позива „будуће ловце на чудовишта“ и волонтере да се придруже у, како се наводи у саопштењу, највећој потрази за чудовиштем из Лох Неса од 1970-их. Фото: Wikimediacommons/Yamen „Модерна технологија, попут дронова који производе термалне слике језера, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << претраживаће воду на начин који никада раније није урађен“, саопштено је из тог центра.
Нова потрага по површини воде за легендарном „Неси“, планирана за викенд 26. и 27. августа и сматра се највећом те врсте од када је Истражни биро Лох Неса проучавао језеро у потрази за знаковима митске звери 1972. године, преноси Асошиејтед прес.
Лох Нес центар се налази у старом хотелу „Drumnadrochit“, где је 1933. менаџерка Алди Мекај пријавио да је приметио „водену звер“ у језеру, највећем по запремини и једном од најдубљих у Великој Британији.
Центар „Лох Нес“ саопштио је да ће његов тим распоредити дронове опремљене инфрацрвеним камерама како би могли да производе термалне слике воде из ваздуха. Хидрофон ће се такође користити за детекцију акустичних сигнала испод воде.
Од волонтера ће се тражити да пазе на било какве покрете у води, уз упутства стручњака о томе на шта треба да обрате пажњу и како да забележе налазе. „Надамо се да ћемо инспирисати нову генерацију ентузијаста у Лох Несу“, рекао је Алан Мекена из „Loch Ness Exploration-а“, добровољног истраживачког тима који учествује у предстојећој потрази.
Како је навео, придруживањем потрази, заинтересовани ће имати прилику да лично допринесу „фасцинантној мистерији која је очарала толико људи из целог света“.
Прича је покренула трајну светску фасцинацију проналажењем неухватљивог чудовишта.
Бројне теорије или објашњења су изнета током година, укључујући да је то створење могло бити плезиосаурус, праисторијски морски рептил, џиновска јегуља или чак циркуски слон који плива.
Zanimljiva istorija sa Pecom: Zbog čega je Hruščov prodao rusku crkvenu zemlju u Palestini za trule pomorandže

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Организује се досад највећа потрага за чудовиштем из Лох Неса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.