СБУ Украјине: Извели смо напад поморским дроном на руски танкер „Сиг“

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Avg.2023, 09:26

СБУ Украјине: Извели смо напад поморским дроном на руски танкер „Сиг“

 Служба безбедности Украјине (СБУ) је ноћас заједно са украјинском морнарицом извела специјалну операцију, у којој је поморским дроном нападнут велики нафтни танкер Руске Федерације „Сиг“, рекли су извори у СБУ за украјинске медије. Фото: Танјуг/AP/Jon Gambrell Танкер је превозио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гориво за руске трупе, преноси Интерфакс Украјина.
Како се наводи, специјална операција је изведена помоћу поморског дрона, који је носио 450 килограма ТNТ-а.
Истиче се да је операција изведена у територијалним водама Украјине.
Претходно је руска Федерална агенција за поморски и речни саобраћај саопштила да је танкер „Сиг“ оштећен на јужном прилазу Керчком мореузу недалеко од Кримског моста, вероватно у нападу поморског дрона.
У саопштењу се наводи да танкер није потонуо, као и да нико од 11 чланова посаде није повређен.
Bi-bi-si: Dva meseca kontraofanzive, napredak sporiji nego što su se nadali Ukrajina i Zapad

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак СБУ Украјине: Извели смо напад поморским дроном на руски танкер „Сиг“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.