Опрезно са кремама за сунчање које сте купили прошле године! Ево да ли смеју да се користе и које одмах треба да баците

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Avg.2023, 08:01

Опрезно са кремама за сунчање које сте купили прошле године! Ево да ли смеју да се користе и које одмах треба да баците

Да ли ове године можете да користите креме за сунчање које вам стоје од прошле године? Фото: Pexels/Karolina Grabowska Већина људи која не стигне да купи нову крему за сунчање, у брзини посеже за оним што има код куће. Тада пронађемо креме које смо пазарили прошле године и водимо се мишљу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да „ништа не може да нам буде“. Неотворене креме могу да стоје две године, па уколико већ имате крему коју нисте отварали, можете да је користите, али под једним условом – да је све време чувана на тамном и хладном месту.
У сваком случају, најважније је да проверите рок трајања, јер не можете да знате колико дуго је стајала у продавници пре него што сте је прошле године купили. Уколико сте крему отворили прошле године и користили је, тада морате да будете опрезни. Погледајте шта пише на фактору – колико дуго може да стоји након отварања. Обично је то шест или 12 месеци.
Шта ако се структура креме променила? Уколико приметите да се структура креме променила, одваја се или има чудан мирис, одмах је баците. Ни случајно је не наносите на кожу. У најбољем случају, неће вас успешно заштитити од сунца, а у најгорем случају, иритираће кожу или чак изазвати алергијску реакцију.
Kada je vreme da kupite nove peškire?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Опрезно са кремама за сунчање које сте купили прошле године! Ево да ли смеју да се користе и које одмах треба да баците се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.