Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 20:42

ФТ: САД и Кина отварају нове линије комуникације за решавање спорних питања

Сједињене Америчке Државе и Кина отварају нове линије комуникације за решавање спорних питања, објавио је данас Фајненшел тајмс (ФТ), позивајући се на неименоване изворе. Фото: Pexels/brotiN biswaS Према писању листа, Вашингтон и Пекинг ће формирати две радне групе које ће се фокусирати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на азијско-пацифичка и поморска питања.
Поред тога, додаје се у тексту, можда ће бити формирана и трећа радна група која ће се фокусирати на друге теме.
Лист наводи да је реч о једном од првих знакова напретка ка стабилизацији односа откако је амерички државни секретар Ентони Блинкен у јуну посетио Пекинг.
Две стране разматрају одржавање низа састанака за решавање најтежих питања, а очекује се да ће званичници Кине и САД у наредним месецима рећи изнети више детаља.
 
Kina će učestvovati na pregovorima o Ukrajini u Saudijskoj Arabiji

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак ФТ: САД и Кина отварају нове линије комуникације за решавање спорних питања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.