Почела централна церемонија Дана сећања у Приједору

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 19:16

Почела централна церемонија Дана сећања у Приједору

 Централа манифестација поводом обележавања Дана сећања на страдале и протеране Србе у војно-полицијској акцији „Олуја“ почела је вечерас у Приједору парастосом који је служио патријарх Порфирије са свештенством у присуству великог броја грађана и званичника Србије и Републике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Српске. Фото: Танјуг/Борислав Здриња TANJUG „Данас смо овде сабрани у молитви на страдале“, рекао је патријарх и истакао да се молитве приносе и свим страдалима у ратовима.
Скупу на главном градском Тргу мајора Карлице присуствују председник Србије Александар Вучић, председник РС Милорад Додик, председници парламената Владмир Орлић и Ненад Стевандић, премијери Ана Брнабић и Радован Вишковић, српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, министри и други званичници Србије и РС.
Након парастоса обратиће се председник РС Милорад Додик и председник Србије Александар Вучић.
Ово је прво обележавање Дана сећања који Србија и Република Српска организују у РС.
Приједор је град који је међу првима прихватио избеглице из Хрватске током акције „Олуја“ која је почела 4. августа 1995. године и у којој је протерано више од 220 000 љуиди и убијено скоро 2 000 цивила.
 
Oluja – završna faza hrvatskog genocidnog projekta (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Почела централна церемонија Дана сећања у Приједору се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.