Зеленски: Састанак у Џеди још један корак ка глобалном мировном самиту

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 19:11

Зеленски: Састанак у Џеди још један корак ка глобалном мировном самиту

 Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је сутрашњи састанак саветника шефова држава и представника министарства спољних послова у вези са украјинском Формулом мира у Џеди, у Саудијској Арабији још један корак ка глобалном мировном самиту. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ghirda „То је веома важно јер у питањима као што је безбедност хране, судбина милиона људи у Африци, Азији и другим деловима света директно зависи од тога колико ц́е свет бити брз у примени Формуле мира. Захвалан сам Саудијској Арабији на овој платформи за преговоре“, написао је Зеленски на друштвеној мрежи X, раније познатој као Твитер.
Како је подсетио, недавно је у Копенхагену одржан састанак у истом формату.
„Корак по корак идемо ка Глобалном мировном самиту. Веома је важно да свет види: фер и поштен крај руске агресије користиц́е свима у свету. Ослобођење украјинске земље од окупатора значи враћање пуног поштовања међународног права и Повеље УН“, поручио је Зеленски.
Према његовим речима, отклањање свих претњи које Русија ствара украјинској и глобалној безбедности значи враћање мира у међународне односе и стабилност у глобални живот.
Председник Украјине изразио је захвалност свима који подржавају Формулу мира и који су се већ придружили заједничким напорима за пуну имплементацију украјинског мировног плана.
 
Kina će učestvovati na pregovorima o Ukrajini u Saudijskoj Arabiji

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Зеленски: Састанак у Џеди још један корак ка глобалном мировном самиту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.