Додик и Вучић доласком на Петровачку цесту показују српско јединство и слогу

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 09:40

Додик и Вучић доласком на Петровачку цесту показују српско јединство и слогу

Председник Удружења протераних грађана општине Дрвар Миле Марчета изјавио је данас да се на Петровачкој цести пре 28 година догодио геноцид над недужним српским народом, али о томе цели свет ћути. Фото: Танјуг/фото Срна Марчета је позвао становништво Крајине да дође данас у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Босански Петровац и да покаже да никада није заборавило Петровачку цесту.
„Председници Српске и Србије Милорад Додик и Александар Вучић својим доласком на Петровачку цесту показују српско јединство и слогу, као и да брину о свом народу. Долазак Додика и Вучића у Босански Петровац веома је значајан јер они дају пример да се никада не сме заборавити историја, али и овај страшни злочин у лето 1995. године“, рекао је Марчета у изјави за Срну.
Он је поручио да српски народ треба да се чува нових страдања и да зато треба да се држи заједно.
Марчета је истакао да међународна заједница није одала поштовање народу из Крајине, Далмације, Баније, Лике и Кордуна када је реч о страшном страдању на Петровачкој цести.
„Нико никад није поменуо геноцид који се догодио Србима из Републике Српске Крајине. Геноцид се десио и то треба да буде у главама свих који расправљају често о Србима“, рекао је Марчета и додао да су Срби кроз векове изложени страдањима.
Председник Републике Српске Милорад Додик данас ће заједно са председником Србије Александром Вучићем, у оквиру обележавања Дана сећања на страдале и прогнане Србе у Погрому „Олуја“, положити цвеће на Петровачку цесту у селу Јањила код Босанског Петровца.
Додик и Вучић посетиће спомен-обележје и будући комплекс са спомен-капелом српским избеглицама убијеним на Петровачкој цести у селу Јањила, а очекује се да ће догађају присуствовати и Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије са свештенством.
Из Кабинета епископа бихаћко-петровачког су навели да ће Додик и Вучић положити цвеће и одати пошту страдалницима који су на том месту убијени 7. августа 1995. године.
Хрватска авијација је пре 28 година у Погрому „Олуја“ бомбардовала српске избегличке колоне на путу у селу Јањила код Босанског Петровца.
Vučić: Odajem počast deci koja su ubijena samo zato što su Srbi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик и Вучић доласком на Петровачку цесту показују српско јединство и слогу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.