Упркос санкцијама расте руски БДП

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 08:36

Упркос санкцијама расте руски БДП

Руски БДП је у првој половини године порастао за 1,4 одсто међугодишње, саопштило је Министарство за економски развој Русије. Фото: Pixabay/Evgeny У другом кварталу ове године, од априла до јуна, руска економија је порасла за 4,6 одсто у односу на исти период лане, преноси ТАСС.
На тај >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << начин је ублажен лош резултат из првог квартала – тада је руски БДП пао за 1,8 одсто међугодишње.
Економија Русије је у јуну међугодишње порасла за 5,3 одсто, за нијансу мање него у мају, када је забележен раст од 5,4 одсто. На основу ажурираних економских прогноза се очекује да ће руска економија у 2023. години порасти за 1,2 одсто, а у 2024. години за 2,0 одсто, преноси Танјуг.
Стручњаци очекују да ће инфлација у Русији ове године бити на нивоу од 5,3 одсто.
Menadžeri, inženjeri, ekonomisti i pravnici i dalje najplaćeniji u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Упркос санкцијама расте руски БДП се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.