Трамп данас поново пред судом, појачане мере безбедности у Вашингтону

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 19:40

Трамп данас поново пред судом, појачане мере безбедности у Вашингтону

Бивши амерички председник Доналд Трамп требало би данас пред федералним судом у Вашингтону да се изјасни о оптужници, која га терети за покушаје поништавања резултата председничких избора 2020. године. Фото: Танјуг/AP Photo/Evan Vucci Око суда и у самој згради предузете су додатне мере >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сигурности, које укључују припаднике безбедносних агенција, тајних служби и полиције, преноси Ројтерс.Група од 20 тешко наоружаних специјалаца заједно са псом трагачем проверава зграду.
Испред зграде суда постављене су заштитне ограде, а уз бројне медијске екипе окупиле су се и Трампове присталице.
Очекује се да ће Трамп у Вашингтон стићи авионом из Њу Џерзија један сат пре заказаног рочишта у 16 сати по локалном времену, односно 22 по средњоевропском.
Специјални тужилац Џек Смит подигао је у уторак нову оптужницу против Трампа, која се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.
Из Трамповог тима су поручили да подизање нове оптужнице представља „патетични покушај злочиначке породице Бајден“ и њиховог министарства правде да се умешају у председничке изборе 2024. године.
Пред Трампом је могућност да се данас лично појави пред судијом, али то може учинити и путем видео линка.
Рочиште на коме ће се Трамп изјаснити о оптужници уједно је и претрес током кога ће оптужени сазнати детаље о правима и оптужбама којима се терети.
Судија ће одлучити и да ли ће оптужени бити притворен или пуштен уз кауцију, пише Глас Америке, додајући да се очекује да ће се Трамп изјаснити да није крив.
Politiko: Borba Fon der Lajenove i Vebera za dušu evropskih konzervativaca

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп данас поново пред судом, појачане мере безбедности у Вашингтону се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.