Вучић: Никада се нећемо одрећи свог народа са друге стране Дрине

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 19:26

Вучић: Никада се нећемо одрећи свог народа са друге стране Дрине

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Српцу, где је наставио посету Републици Српској обиласком новоизграђеног вртића „Србија“ заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком, да је стратешки интерес за српски народ у Србији и Српској да се чува >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мир, јер нису лака времена пред нама. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Тешка је ситуација у свету, има пуно политичких проблема. Србија свакој општини у Српској и у четири општине где су Срби већина у Федерацији БиХ, свуда је нешто направила и урадила. Негде више а негде мање, али свуда постоји макар један пројекат који смо ми подржали“, рекао је Вучић.
Ништа није стало, што смо се договарали, истакао је председник Србије.
„Патријарх је замолио и рекао да све што можемо – урадимо за Републику Српску, али нису лака времена пред нама ни за Српску нити за Србију, и то сви заједно морамо да разумемо. И данас смо имали најдуже састанке до сада. Могли смо на миру да разговарамо без камера о стратешким стварима“, рекао је Вучић.
Нагласио је да је стратешки интерес за српски народ да се чува мир.
„Да радимо што више да стабилизујемо своје позиције“, навео је Вучић и додао да постоје велики међународни притисци.
Нагласио је да српски народ у Републици Српској зна да ако нико други не буде ту за њих, ко ће увек морати да буде ту – Србија.
Pre 28 godina počela agresija Hrvatske na Srbe u Krajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Никада се нећемо одрећи свог народа са друге стране Дрине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.