Председник захвалио патријарху на разумевању у разговору о националним питањима

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 19:16

Председник захвалио патријарху на разумевању у разговору о националним питањима

Председник Србије Александар Вучић захвалио је данас патријарху српском Порфирију на стрпљењу и разумевању које је показао током састанка у манастиру Осовица у општини Србац о најважнијим националним питањима, којем је присуствовао и председник Републике Српске Милорад >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Додик. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Вучић је на Инстаграм профилу „будућностсрбијеав“ истакао да „увек мудре и благе речи Патријарха Порфирија уједињују, окупљају и духовно окрепљују све нас који се боримо са свакодневним изазовима и тешким искушењима пред која је поново стављен наш народ“.
„Зато смо благодарни за сваку реч и бескрајно стрпљење и разумевање које нам је показао и при овом сусрету и у разговору о нимало лаким питањима, а наше свештенство ће наставити да се моли за саборност српског народа где год живео. Хвала Вам, Ваша светости“, написао је он.
Вучић је посету Републици Српској почео обиласком манастира Осовица, у друштву председника РС Милорада Додика и патријарха Порфирија, а за 17.00 часова најављен обилазак новоизграђеног вртића у Српцу.
Вучић ће сутра у Приједору присуствовати обележавању 28. годишњице погрома Срба у акцији „Олуја“, коју су извеле јединице хрватске војске.
“Сагласили смо се да треба све снаге уложити у очување мира и развијање разумевања међу људима и народима. Наглашено је и да је суштински важно да Република Србија настави да свеобухватно помаже Републику Српску и наш народ. Упућујемо велику захвалност Преосвећеном Епископу бањалучком г. Јефрему за авраамско гостопримство и очинске савете“, изјавио је патријарх Порфирије за Информативну службу СПЦ.
Vučić: Manastir Osovica simbol zajedništva, vere, nade i snage

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председник захвалио патријарху на разумевању у разговору о националним питањима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.