Колико дуго можете држати млеко и друге млечне производе у фрижидеру?

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 19:01

Колико дуго можете држати млеко и друге млечне производе у фрижидеру?

Америчка управа за храну и лекове (УСДА) контролише млечне производе и објаснила је колико дуго можете држати млеко и друге млечне производе у фрижидеру. Фото: Pixabay/Myriams-Fotos Јогурт треба чувати у фрижидеру на температури од 4,4°Ц и тако може трајати до седам дана. Ако га замрзнете, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << може трајати до два месеца.
Меки сиреви попут свежег сира, рикоте или бри могу се чувати у фрижидеру недељу дана, али се не препоручује замрзавање таквих производа.
С друге стране, тврди сиреви као што су чедар, швајцарски сир и пармезан могу да се чувају у фрижидеру шест месеци неотворени. Када их отворите, можете их држати у фрижидеру између три и четири месеца.
Ако их замрзнете, трајаће око шест месеци.
Млеко се може чувати у фрижидеру седам дана, а у замрзивачу између једне и три недеље, наводи се на веб страници УСДА.
Dojenje i trudnoća u kombinaciji sa alkoholom i cigaretama jedno veliko NE

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико дуго можете држати млеко и друге млечне производе у фрижидеру? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.