Еколошки бицикли од бамбуса на улицама Хаване

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2023, 16:00

Еколошки бицикли од бамбуса на улицама Хаване

Туристи у главном граду Кубе Хавани, поред класичних видова превоза, почели су да користе и еколошке бицикле од бамбуса, произведене у оквиру програма који финансира амбасада Холандије у тој земљи. Фото: Градске инфо Бицикли које производи туристичка агенција „Вело Цуба“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << већ се могу видети у зоолошком врту и дуж обале.
Оснивач агенције Највис Дијас објашњава да на Куби постоји 28 врста бамбуса, од којих се две или три користе за производњу бицикала, преноси Ројтерс.
Навео је да са агенција удружила са волонтерима који помажу заједници глувих како би обучили становнике да праве и поправљају бицикле од бамбуса.
Дијас каже да ће неки од оних који похађају курс моћи да се запосле у продавници бицикала или да отворе сопствена мала предузећа.
Превоз и стално запослење су хронична питања на Куби, где је економија била тешко погођена пандемијом корона вируса.
Куба наглашава да санкције Сједињених Држава из доба хладног рата коче њен економски раст, као и да је ембарго довео до несташице увозних аутомобила, па се становници ослањају на деценијама старе моделе из Кине, који су почели да стижу 1990-их година.
Njujork post: Kristalno jasno da je Džo Bajden bio umešan u poslove sina Hantera

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еколошки бицикли од бамбуса на улицама Хаване се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.